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並外れたポテンシャルを持ち、フルボディで深みがあり長く続く余韻が特徴です。 商品名 Dalva Port Vintage 容量 750ml 生産者 シルバ 生産国 ポルトガル 地域1 ポルト 地域2 タイプ ポート(酒精強化) 葡萄品種 ※画像はイメージです。ラベル変更などによりデザインが変更されている可能性がございます。また画像のヴィンテージと異なる場合がございますのでヴィンテージについては商品名をご確認ください。商品名にヴィンテージ記載の無い場合、最新ヴィンテージまたはノンヴィンテージでのお届けとなります。※実店舗と在庫を共有しているため、在庫があがっていても完売のためご用意できない場合がございます。 予めご了承くださいませ。 l酒精強化l l単品l l甘口l lポルトガルl lポルトl l2007年l
特別な換気システムのある部屋で4カ月間乾燥されたブドウから造られます。鮮やかなガーネット色をしています。口当たりはコクがあり、ベルベットのように非常に滑らかで、柔らかなタンニン、チェリージャム、そしてタバコのような丸みのある香りが感じられ、余韻にはバニラの香りも。ローストした赤身のお肉、ジビエ、熟成したチーズとよく合います。◆受賞歴◆<2015VT>Tastings.com 2019 92点 金賞<2017VT>ルカ・マローニ 93点<2018VT>ルカ・マローニ 95点英字表記CENTENERO Amarone della Valpolicella DOCG生産者チェーロ生産国イタリア地域1ヴェネト地域2アマローネ・デッラ・ヴァルポリチェッラタイプ・味わい赤/辛口葡萄品種コルヴィーナ、ロンディネッラ、モリナーラ内容量(ml)750ml※画像はイメージです。ラベル変更などによりデザインが変更されている可能性がございます。また画像のヴィンテージと異なる場合がございますのでヴィンテージについては商品名をご確認ください。商品名にヴィンテージ記載の無い場合、最新ヴィンテージまたはノンヴィンテージでのお届けとなります。※径が太いボトルや箱付の商品など商品によって同梱可能本数が異なります。自動計算される送料と異なる場合がございますので、弊社からの受注確認メールを必ずご確認お願いします。(マグナム以上の商品は原則同梱不可)※実店舗と在庫を共有しているため、在庫があがっていても完売のためご用意できない場合がございます。 予めご了承くださいませ。 l赤l l単品l l辛口l l750mll lイタリアl lヴェネトl lその他品種l
超熟した果実の表現は、かなりのストラクチャー、繊細さ、フィネスとバランスが取れており、モカ、グラファイト、フレンチオーク、甘草、なめし革の香りが時間の経過とともに現れます。英字表記Messorio 2007 La Macchiole生産者レ・マッキオーレ生産国イタリア地域1トスカーナタイプ・味わい赤/辛口葡萄品種メルロー内容量(ml)750ml※リニューアルなどにより商品ラベルが画像と異なる場合があります。また在庫があがっている商品でも、店舗と在庫を共有しているためにすでに売り切れでご用意できない場合がございます。その際はご連絡の上ご注文キャンセルさせていただきますので、予めご了承ください。※自動計算される送料と異なる場合がございますので、弊社からの受注確認メールを必ずご確認お願いします。 l赤l l単品l l辛口l l750mll lイタリアl lトスカーナl lメルローl
2007年 ポンソクロ ド ラ ロッシュ グラン クリュ キュヴェ ヴィエイユ ヴィーニュ750ml プレゼント ワイン クリスマス おすすめ 誕生日 お歳暮 御祝 結婚祝い 送料無料 ギフト 父の日 母の日 クール配送無料 ・生産者:ポンソ・産地:フランス/ブルゴーニュ地方・品種:ピノ ノワール種100%・タイプ:赤・容量:750ml特級畑クロ・ド・ラ・ロッシュの最大の生産者であり、モレ・サン・ドニの老舗名門ドメーヌであるポンソ。生産するキュヴェの半数がグラン・クリュという、豪華なラインナップを揃えた造り手です。こちらはポンソが設立時から所有する特級畑のブドウで造られる、ポンソを代表するキュヴェ。古樹とこだわりの醸造から造られる、ピュアでリッチな果実味と旨味が魅力です。長期の熟成ポテンシャルに優れ、パワフルでエレガントな仕上がりです。【ポンソ】特級畑クロ・ド・ラ・ロッシュの最大の生産者であり、モレ・サン・ドニの老舗名門ドメーヌであるポンソ。同じくモレ・サン・ドニを本拠地とするデュジャックと双璧をなし、その収量の少なさや自然栽培へのこだわりでは、ルロワと並び賞される、まぎれもないスタードメーヌです。設立当初から所有しているクロ・ド・ラ・ロッシュに加えて、クロ・サン・ドニ、シャルム・シャンベルタン、クロ・ド・ヴージョといった数々の特級畑。さらに、2009年にはコルトン、コルトン・シャルルマーニュ、コルトン・ブレッサンド、シャンベルタン・クロ・ド・ベーズ、2010年にはモンラッシェをなどを新たにリリース。ブルゴーニュファンなら一度は味わってみたい豪華なラインナップを揃えた造り手なのです。ワイン造りへのこだわりは特筆すべきものがあります。クローンの開発や雹害防止ロケットの使用、温度センサーつきラベルの採用などの革新的な技術を取り入れ、地道な努力を惜しみません。自然派ワインというジャンルが生まれるはるか前の1977年から、化学薬品を使用しない自然栽培を行い、グリーン・ハーベストに頼らない剪定による収量制限をしています。その収穫量15hl/haと超低収量。これは、ロマネ・コンティの収量を下回る少なさなのです。収穫はコート・ド・ニュイで最も遅く、全て手作業によって収穫し、選果は必ずブドウ畑で行います。最も大切にしていることは、デリケートさ、エレガンス、フィネスの表現。こうした地道な作業から生まれるワインは、ブドウ本来のエキスと旨味が強く、透明感のある仕上がりとなり、このピュアな味わいこそが、ポンソ最大の魅力なのです。※実際の店舗と在庫を共有していますのでご用意できない場合がございます。ご了承下さい。 2
生産者シャトー オーゾンヌChateau Ausoneヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 92点予想される飲み頃:2015 - 2028Tasted blind at Farr Vintners 2007 Bordeaux tasting. The 2007 Ausone has a high-toned bouquet, a little flashy in style compared to its peers with touches of salted licorice coming through with aeration. The palate is medium-bodied with supple tannins and fine acidity. This is more cohesive and mild-mannered than the feisty aromatics, with good depth and a caressing, quite plush finish. It is a fine Saint Emilion, though it does not quite possess the breeding of the Cheval Blanc 2007 that was tasted alongside. Tasted March 2015.(231, The Wine Advocate, 1st Jul 2017)
生産者オーパス ワンOpus Oneヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 95点予想される飲み頃:2009 - 2034Two of the strongest wines ever made at Opus One, the 2007 has terrific black currant fruit, licorice, incense, and subtle smoke, an opulent, even voluptuous mouthfeel, dazzling purity and texture, and a skyscraper-like mouthfeel. This is a sensational Opus One, with sweet tannin and impressive precision and depth. It can be drunk now or cellared for 25+ years.(The Wine Advocate, Dec 22, 2009)
生産者シン クア ノンSine Qua Nonワイン名デンジャラス バーズ グルナッシュDangerous Birds Grenacheヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 97点予想される飲み頃:2014 - 2022The 2007 Grenache Dangerous Birds, from the Eleven Confessions Vineyard, is a big, huge wine loaded with dark cherries, plums, licorice and smoke, all of which come together in a sensual, captivating wine of the highest level. This shows gorgeous inner perfume and fabulous overall balance. The silkiest of tannins frame the long finish. If forced to choose, I have a slight preference for the 2008 among the Estate Grenaches, but both wines are beautiful. Dangerous Birds is 88% Grenache, 10% Syrah and 2% Viognier. A portion of the Grenache (36% of the total blend) was fermented with whole clusters. The wine spent 34 months in oak and was bottled in August 2010. Anticipated maturity: 2014-2022.(The Wine Advocate, Aug 31, 2011)
生産者シン クア ノンSine Qua Nonワイン名ネクスト オブ キンNext of Kynヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 96+点予想される飲み頃:2010 - 2020The 2007 Syrah Cumulus Vineyard is a meaty, earthy effort representing a hypothetical blend of a northern Rhone with the exuberant, unabashedly ripe, juicy fruit of California. Jus de viande, damp earth, black currant, and blackberry notes along with good minerality and an absence of oak are all present in this full-bodied Syrah. It still has some tannins to resolve, but it is a big, full-bodied, classic, promising debut effort from the Cumulus Vineyard. It should drink well for at least a decade.(The Wine Advocate, Aug 31, 2010)
生産者シン クア ノンSine Qua Nonワイン名デンジャラス バーズ シラーDangerous Birds Syrahヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 98点予想される飲み頃:N/AIn addition to these new releases, I was also able to taste through a number of older vintages, including the 2001 Albino, 2006 Hoodoo Man, 2003 The Inaugural, 2004 Ode to E, 1998 E Raised, 2001 On Your Toes, 2005 Nail in My Cranium and 2007 Syrah Dangerous Birds. To say I came away impressed would be an understatement. Anyone who claims this big, rich style can-t age needs to taste these wines. I opted to just list my scores for the older releases as I find Bob-s initial write-ups spot on.(The Wine Advocate, Aug 29, 2013)
生産者レヴィ&マクレランLevy & McClellanワイン名カベルネ ソーヴィニヨンCabernet Sauvignonヴィンテージ2007容量1500ml解説パーカーポイント: 96点予想される飲み頃:NAThe 2007 Cabernet Sauvignon has closed down slightly since last year. Now in bottle, it exhibits an opaque purple color as well as a similar but more subdued bouquet of lead pencil shavings, burning embers, blueberry liqueur, creme de cassis and flowers. Powerful, rich and pure, its statuesque structure, lavish concentration and formidable tannin levels suggest 3-5 years of bottle age is warranted. This may turn out to be the finest Cabernet Sauvignon produced in the short history of the Levy and McClellan Diamond Mountain winery, although the 2008 has the potential to equal it. The 2007 should last for three decades or more.(192, The Wine Advocate 23rd Dec 2010) レヴィ&マクレラン一覧へレヴィ&マクレラン Levy & McClellan カリフォルニアの最強夫妻が手掛けるカルトワインハーラン・エステートのワインメーカーとして長年活躍してきたボブ・レヴィと、スローンやブランキエなどの一流ワイナリーで素晴らしいコンサルティングを行ってきた妻のマーサ・マクレランが2004年に立ち上げ、これまでに見事なワインを生み出してきました。ブドウ畑二人とも、丘陵地のプレミアム・ヴィンヤードで何年も仕事をしていたので、ヴァレーを囲む丘陵地に絞って探しました。しかも、山の麓でもなく、山の頂上でもない、彼らのワインスタイルに適している谷の西側の丘陵地に絞ったのです。 午前と午後の日照量のバランスをとるためブドウの木は北から南に向かって植えられています。 ブドウ畑は、土壌の微生物叢(そう)ができるだけ健全であるように有機農法で栽培されています。カバークロップを植えていますが、春と夏には耕さず(むしろ刈り取ります)、除草剤も使用しません。また、土壌を圧縮するトラクターも使用しません。ワイン造りボブとマーサは、早い段階で、タンニンの構造や口当たりなど、タンニンの表現の重要性に気づきました。 ボルドーの著名なコンサルティング・ワインメーカーであるミシェル・ローラン氏のおかげで、自分自身のワイン造りに対する認識が変わったとボブ自身考えています。 きれいなワインを造るのではなく、面白くないワインを造るのではなく、カリスマ性があり、深みがあり、その土地のテロワールを表現したワインを造るようになったのです。 ワインは清澄やフィルターをかけず、一次発酵はすべて自然の酵母を使用しています。 彼らのワイン造りで重要なことは、場所の感覚を伝えるワインを造ること、つまり、その土地固有のテロワールを表現することです。 レヴィ&マクレランでは、マーサがすべてのワイン醸造を統括し、ボブはブドウ畑の管理に専念しています。ワインについて品種の割合は、彼らが最高のワインになると感じたものに基づいて毎年変わります。厳密にはカベルネ・ソーヴィニヨンですが、年によっては他のボルドー品種の比率が高くなることもあります。 ワインは、は全量が割り当てられているため、入手が非常に困難なワインとなっています。フレンチ・ランドリー、メドウッドのレストランやオーベルジュ・デュ・ソレイユなど、地元の厳選されたレストランのワインリストにオンリストされています。 カリフォルニアの最強夫妻が手掛けるカルトワインは、ナパバレーで最も高い価格でリリースされ、その価格は年々上昇しています。
生産者ドメーヌ ド ラ ロマネ コンティDRCワイン名リシュブールRichebourgヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 94点予想される飲み頃:2025 - 2040The Domaine de la Romanée-Conti's 2007 Richebourg Grand Cru is still a few years away from the beginnings of maturity, and while it's quite dramatic immediately after opening, offering up aromas of peonies, orange rind, red plums, raspberries and exotic spices, it becomes a little more aromatically reserved after a few hours. Medium to full-bodied, velvety and sumptuous, it's ample and fine-boned, with filigree tannins, bright girdling acids and a long, saline finish.(The Wine Advocate, Sep 17, 2021)
生産者シャトー オー ブリオンChateau Haut-Brionヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 94点予想される飲み頃:2019 - 2040Tasted at BI Wine & Spirits' 10-Years-On tasting, the 2007 Haut Brion has a perfumed bouquet with abundant red fruit, sage, sandalwood and black olive scents that just seem to soar from the glass. The palate is medium-bodied with fine tannin, beautifully judged acidity and a gentle build in the mouth towards the savory/meaty finish. There is class interwoven into this Haut Brion from start to finish, and the persistence is very impressive. This is just reaching its drinking plateau. Tasted February 2017.(231, The Wine Advocate, 1st Jul 2017) グラーヴ地区唯一の1級 シャトー オー ブリオン Chateau Haut-Brion 5大シャトーの中で唯一グラーヴ地区からメドック1級に格付けされているシャトー・オー・ブリオン。シャトーには500年以上の歴史があり、創始者であるジャン・ドゥ・ポンタック以降、数々のオーナーの手に渡るなかで、シャトーは限りない発展を遂げてきました。1934年にアメリカのディロン家が所有してからは、最先端の技術が採用され、より品質を高めています。エレガントで香り高く、柔らかみがあるため、他の5大シャトーに比べて親しみやすいスタイルです。 シャトー オー ブリオン 一覧へ
生産者エリオ アルターレElio Altareワイン名バローロ アルボリーナBarolo Arborinaヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 96点予想される飲み頃:2015 - 2032The 2007 Barolo Arborina is another stunner. The intense aromatics are a dead give-way for what is to follow, which is to say a virtual explosion of flavors. The Arborina boasts fabulous balance, intensity and raciness in a style that brings to mind the wines of Henri Jayer. Anticipated maturity: 2015-2032.(The Wine Advocate, Feb 28, 2011)
生産者ビオンディ サンティBiondi Santiワイン名ブルネッロ ディ モンタルチーノBrunello di Montalcinoヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 94点予想される飲み頃:2017 - 2037The 2007 Brunello di Montalcino is gorgeous. The estate’s preference for picking on the early side is one of the factors that help balance some of the fleshiness of the vintage. This is an especially silky, supple Brunello from Biondi-Santi. The overt personality of the year comes through, but not at the expense of the house’s style. Floral notes reappear to frame the elegant, expressive finish. Anticipated maturity: 2017-2037.(The Wine Advocate, Apr 26, 2012)
生産者ロバート モンダヴィRobert Mondaviワイン名カベルネ ソーヴィニヨン リザーヴCabernet Sauvignon Reserveヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 95+点予想される飲み頃:2009 - 2034The full-bodied, powerful, pure 2007 Cabernet Sauvignon Reserve is another outstanding effort revealing notes of spring flowers, toasty oak, creme de cassis, licorice, and graphite. One would have to go back to the 1990, 1991, 2001, or 2002 to find a Mondavi Cabernet Sauvignon Reserve this impressive. The 2007 should evolve for 20-25 years.(The Wine Advocate, Dec 22, 2009)
生産者シャトー ラフィット ロートシルトChateau Lafite Rothschildヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 94点予想される飲み頃:2019 - 2035Tasted at BI Wine & Spirits' 10-Years-On tasting, the 2007 Lafite-Rothschild has an elegant cigar box bouquet, with dusky black fruit and a touch of antique bureau?just classic Lafite. The palate is medium-bodied with fine tannin, cedar and tobacco infusing the black fruit, classic in style with a conservative yet focused finish that lingers in the mouth. This is certainly the most subtle First Growth, but one of the most refined too?a sophisticated but understated Lafite-Rothschild that will age with discrete style. Tasted February 2017.(The Wine Advocate, Jul 01, 2017)
生産者 シャプティエChapoutierヴィンテージ2007ワイン名エルミタージュ・ルージュ ル・パヴィヨンErmitage Rouge Le Pavillon容量1500ml解説パーカーポイント: (92 - 94)点予想される飲み頃:2009 - 2039Made in a lighter style, but still a full-bodied, powerful wine, the dark purple-hued 2007 Ermitage Le Pavillon reveals aromas of creme de cassis, black truffles, cold steel, and crushed rocks. Dense and tannic, with good acidity, resounding richness, and a substantial finish, it is a top-notch effort that should evolve for three decades. (182, The Wine Advocate, 29th Apr 2009)
生産者ドメーヌ ド ラ ロマネ コンティDRCワイン名エシェゾーEchezeauxヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 90点予想される飲み頃:2010 - 2017The Domaine’s 2007 Echezeaux displays ripe red berry and star anise aromas; a tender fruit character, mingled with a hint of mocha and underlain by subtly saline meat stock on a silken palate, and a finish that preserves just enough of a fresh edge to its fruit to stimulate salivation and the desire for the next sip. Here is a 2007 that remains true to the personality it expressed early on in barrel, albeit with flattering textural refinement and a greater sense of purity. It’s small scale, but only in the non-derogatory sense of chamber music (two words I used to describe it and, amusingly, later heard from de Villaine). I imagine this charmer being best enjoyed over the next 5-7 years.(The Wine Advocate, Jun 29, 2010)
生産者ドメーヌ デュ ペゴーDomane du Pegauワイン名シャトーヌフ デュ パプ キュヴェ ダ カポChateauneuf du Pape Cuvee Da Capoヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 100点予想される飲み頃:2017 - 2032A deeper, richer version of the Cuvee Reservee, the 2007 Chateauneuf du Pape Cuvee da Capo is one of the more youthful, concentrated wines of the vintage. Coming primarily from the la Crau lieu-dit and over 90% Grenache, aged in an old foudre, its deep ruby color is followed by a bonafide smorgasbord of Provencal aromas and flavors of garrigue, cured meats, incense, beef blood, black currants and pepper. While a full-bodied, incredibly concentrated, rich and unctuous wine, it carries its wealth of fruit and mid-palate density with incredible elegance and purity, with a seamless texture, no hard edges and a finish that won't quit. The 2007 is more elegant and seamless than both the 1998 and 2003, with an incredible sweetness of tannin. Nevertheless, it still needs another 2-4 years of bottle age and will blow your mind over the following 10-15 years.(The Wine Advocate, Mar 02, 2017)
ロマネ・コンティ 独自のエレガンス 赤ワインの最高峰。世界で最も高価で、知名度の高いワインです。収穫年から3年目の初頭にイギリスでお披露目されます。日本で市場に出るのは3年目の秋です。ヴォーヌ・ロマネ村の1.8ヘクタールの畑からの生産量は平均6000本前後。この数字は作柄によって、大きく変動します。雹害で収量が激減した反動で豊作となった2017年は7524本でしたが、大勢の死者が出た猛暑の2003年は3575本まで落ち込みました。雨が降ってミルデューやカビに見舞われた年は、選別が厳しく、生産量は減少します。妥協なき姿勢が、安定した高品質につながっています。畑は東南東に向いているため、柔らかい朝日から夕方まで長時間にわたり当たり、ブドウの熟度が上がります。斜面の中腹にあり、標高は260から270メートル。5度から15度の傾斜があり、水はけがよい。ヘクタール当たり1万4000本の植栽密度で植えられたブドウ樹は競い合って、石灰岩の亀裂や断層のすき間をぬって地中深くに根を伸ばし、複雑な養分を吸い上げます。 無限のアロマ、シルキーな質感、球体的なバランス 理想的な地勢に、ビオディナミによる栽培、土壌に負担をかけない馬による耕作など、造り手の数しれぬ努力が加わり、優美で複雑な香り、シルキーな質感、繊細で旨味ののった味わい、球体的なバランス感に支えられたエレガンスを生み出します。熟成するとしおれたバラ、なめし革など、無限のアロマがグラスからあふれ出し、テロワールの偉大さを物語ります。リリース仕立てで飲んでも、しなやかなテクスチャー、豊かなアロマ、バランスの良さは伝わってきますが、それではもったいない。熟成させてこそ、ロマネ・コンティにしかない境地が体験できるのです。そこを読み取れない人には、なかなか感動を得難いワインかもしれません。逆に、その片鱗でも感じられる人なら、価値を理解できるに違いありません。2000年代以降のブルゴーニュは、ヴィンテージによって品質がばらついていますが、ロマネ・コンティについては、飲んで失望させられることはありません。コート・ドールの最高の立地の畑から生まれる独特の世界がそこには存在するからです。 生産者ドメーヌ ド ラ ロマネ コンティDRCワイン名ロマネコンティRomanee Contiヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 96点予想される飲み頃:NAI have never been treated to such a profusion of floral perfume from this legendary site as rose over the glass of 2007 Romanee-Conti. Hyacinth, rose, gladiola, and iris are underlain by scents of moss-covered, damp stone, wild ginger, and diverse tiny red fruits. “Romanee-Conti c’est le nez,” remarks de Villaine of this almost ethereal Pinot. The contrast with the more fleshly La Tache could not be more dramatic. But this doesn’t pull back on its silken-textured palate, either - far from it: along with persistent inner-mouth profusion of floral perfume come savory, irresistibly juicy raspberry and pomegranate as well as an impression of marrow-rich, multi-boned meat stock. A wafting, wave-like finish harbors the sort of exhilarating sheer refreshment one looks for in white wine, and a kaleidoscopic interchange of colorful floral, spice, fruit, carnal, and mineral elements such as few wines of any sort can deliver.(189, The Wine Advocate 29th Jun 2010) ドメーヌ ド ラ ロマネ コンティ 一覧へ
▶ シャトー・ラフィット・ロートシルト▶ シャトー・ラフィット・ロートシルト マグナム▶ カリュアド・ド・ラフィット・ロートシルト【その他 ボルドー 五大シャトー】▶ シャトー・ラトゥール▶ シャトー・ムートン・ロートシルト▶ シャトー・マルゴー▶ シャトー・オー・ブリオン生産者 シャトー・ラフィット・ロートシルトChateau Lafite Rothschildヴィンテージ2007ワイン名シャトー・ラフィット・ロートシルトChateau Lafite Rothschild容量750ml解説パーカーポイント: 94点予想される飲み頃:2019 - 2035Tasted at BI Wine & Spirits' 10-Years-On tasting, the 2007 Lafite-Rothschild has an elegant cigar box bouquet, with dusky black fruit and a touch of antique bureau?just classic Lafite. The palate is medium-bodied with fine tannin, cedar and tobacco infusing the black fruit, classic in style with a conservative yet focused finish that lingers in the mouth. This is certainly the most subtle First Growth, but one of the most refined too?a sophisticated but understated Lafite-Rothschild that will age with discrete style. Tasted February 2017. (231, The Wine Advocate)
生産者シャトー マルゴーChateau Margauxヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 92点予想される飲み頃:2017 - 2035Tasted at BI Wine & Spirits' 10-Years-On tasting, the 2007 Chateau Margaux was just missing a little intensity on the nose compared to the other First Growths: scents of incense and iris, blackberry and tobacco, perhaps just missing the floral nature of other vintages. The palate is well balanced with supple black fruit laced with graphite and tobacco, fully matured but clearly with sufficient substance to last another 15-20 years. It is a capable Château Margaux, although frankly it does not put enough distance between itself and its Margaux peers, yapping at its heels. Tasted February 2017.(The Wine Advocate, Jul 01, 2017)
Chateau Mouton Rothschild 2007 クラシックなタバコ、シガーボックスのアロマがあり、非常にはっきりとした黒い果実がグラスの中に広がっていきます。味わいはミディアムボディで、繊細なタンニンがあり、非常にコンパクト。ブラックベリー、タバコ、白コショウが感じられるフィニッシュ。 生産者シャトー ムートン ロートシルトChateau Mouton Rothschildヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 92点予想される飲み頃:2018 - 2033Tasted at BI Wine & Spirits' 10-Years-On tasting, the 2007 Mouton-Rothschild offers classic tobacco and cigar box aromas on the nose, very well defined with black fruit unfolding in the glass. Again, like the bottle at the vertical in May last year, there is an element of Pessac-Léognan on the nose, just a hint of warm gravel. The palate is medium-bodied with fine tannin, quite compact with a foursquare finish of blackberry, tobacco and a pinch of white pepper. Sure, it is shorter than most recent vintages, but I can see this aging with style. Tasted February 2017.(231, The Wine Advocate 1st Jul 2017) 人々を魅了するアートラベル シャトー ムートン ロートシルト Chateau Mouton Rothschild ムートンのアートラベルは、1924年にフィリップ・ド・ロスチャイルド男爵がポスター画家ジャン・カルリュに依頼したのが始まりでした。その後、1945年からはアートラベルが毎年企画されるようになり、シャガール、ピカソ、ダリといった巨匠アーティストを起用。ムートンの卓越した品質もさることながら、そのラベルの優れた芸術性から、世界中のワイン愛好家に高い支持を受けています。 シャトー ムートン ロートシルト一覧へ
生産者シャトー ラトゥールChateau Latourヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 92点予想される飲み頃:2017 - 2035Tasted at BI Wine & Spirits' 10-Years-On tasting, the 2007 Latour was late-released last year, and I reviewed it at that time. This bottle reaffirmed my remarks from a few months ago albeit here within the context of all the other First Growth. I noticed that it has slightly more intensity than the Lafite-Rothschild, a touch of menthol infusing the black fruit, certainly more exotic than the Lafite or Mouton with that subtle hint of black olive. The palate is medium-bodied with fine tannin. There is good muscle and weight to this Latour, with impressive tension and energy on the saline finish. It will drink well over the next 15 years, possibly longer. Tasted February 2017.(The Wine Advocate, Jul 01, 2017)
生産者ドメーヌ ド ラ ロマネ コンティDRCワイン名エシェゾーEchezeauxヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 90点予想される飲み頃:2010 - 2017The Domaine’s 2007 Echezeaux displays ripe red berry and star anise aromas; a tender fruit character, mingled with a hint of mocha and underlain by subtly saline meat stock on a silken palate, and a finish that preserves just enough of a fresh edge to its fruit to stimulate salivation and the desire for the next sip. Here is a 2007 that remains true to the personality it expressed early on in barrel, albeit with flattering textural refinement and a greater sense of purity. It’s small scale, but only in the non-derogatory sense of chamber music (two words I used to describe it and, amusingly, later heard from de Villaine). I imagine this charmer being best enjoyed over the next 5-7 years.(189, The Wine Advocate, 29th Jun 2010)
生産者シャトー ド ボーカステルChateau de Beaucastelワイン名オマージュ ア ジャック ペランHommage a Jacques Perrinヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 100点予想される飲み頃:2015 - 2055The star of the show was the 2007 Châteauneuf du Pape Hommage À Jacques Perrin, which in this vintage is a classic blend of 60% Mourvedre, 20% Syrah, and the rest Counoise and Grenache. Inky colored and insanely perfumed, with to-die-for notes of lavender, Provencal herbs, roasted meats, black cherries, truffle, crème de cassis and licorice, it flows onto the palate with massive concentration, a stunning mid-palate and a thick, rich texture that never gets heavy or cumbersome. This is blockbuster stuff that just could not get any better. Drink it anytime over the coming 3-4 decades.(217, The Wine Advocate, 28th Feb 2015) シャトー・ヌフ・デュ・パプの中でも際立つ存在感 シャトー ド ボーカステル Chateau de Beaucastel 抜群の安定した品質と知名度シャトー・ヌフ・デュ・パプには、ラヤスやボノーら優れた生産者が大勢いますが、安定した品質と知名度で1つ選ぶとすればシャトー・ド・ボーカステルです。ペラン家が1909年に購入して、50年代ごろから自家元詰を始めました。そして、2014年にデカンターのマン・オブ・ザ・イヤーを受賞したジャン・ピエールとフランソワのペラン兄弟が、78年に亡くなった父ジャックに捧げたのが偉大なる「オマージュ・ア・ジャック・ペラン」です。70年代にビオディナミを導入ジャックは先見の明があり、70年代にビオディナミを導入しました。シャトー・ヌフ・デュ・パプに認められた13品種の中で、晩熟のムールヴェードルの可能性に目を付けて、シャトー・ヌフ・デュ・パプの品質を高めました。オマージュ・ア・ジャック・ペランは78年に亡くなったそのジャックに敬意を捧げて、89年に初めて生産されました。50年代のムールヴェードルの古木を核に栽培しこだわりぬいた製造過程オマージュ・ア・ジャック・ペランは1989年に初めて世に出されました。3ヘクタールの畑に、ジャックがバンドールのタンピエからのカッティング(新しい苗木を作るのに畑から取ってくる挿し木用の切り枝)を植えた50年代のムールヴェードルの古木を核に栽培しています。基本的なセパージュは、ムールヴェードル60%、グルナッシュ20%、シラー10%、クノワーズ10%。酸化しにくいムールヴェードル、シラー、クノワーズは開放式発酵桶で、酸化しやすいグルナッシュはコンクリートタンクで発酵しています。家族メンバー全員で試飲してアッサンブラージュされ、ヴィンテージによっては全房発酵を導入。 ムールヴェードルのストラクチャーとアロマが爆発する最も偉大なシャトー・ヌフ・デュ・パプの一つです。年間の製造本数は ロマネコンティと同じ6000本優良ヴィンテージにリリースされ、生産量は6000本。ロマネ・コンティ並みの生産量しかない、世界で最も偉大な赤ワインの1つに君臨する逸品です。圧巻なパーカーにおける成績 今までに23ヴィンテージが生産され、2007、1998、1990、1989でパーカーポイント100点を獲得。2018と2017も暫定的な100点を獲得しています。 シャトー ド ボーカステル 一覧へ
生産者ペトリュスPetrusヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 93点予想される飲み頃:2017 - 2033Tasted at BI Wine & Spirits 10-Years-On tasting, the 2007 Petrus has a sumptuous bouquet with ample mulberry, truffle and pain depices aromas that are beautifully defined. It just seems to gain more and more volume in the glass. The palate is medium-bodied with grainy tannin, plenty of leather-tinged red fruit, clove and black pepper, a Pomerol with quite a sturdy finish that should see it age with style. This Petrus just seems to be coming into its own now. This is excellent. Tasted February 2017.(231, The Wine Advocate, 1st Jul 2017) 世界最高のメルロ ペトリュス Petrus ポムロール地区を代表する最高級ワイン「ペトリュス」。全くの無名の状態から、1889年のパリ博覧会で金賞を獲得し、その名声を高めていきました。青い粘土を含む特別な土壌の小さな11.5haの畑から、ほぼメルロ100%で、厳格な管理のもと極限まで丁寧に仕上げられることにより、卓越した品質を誇るグラン・ヴァンが生み出されます。 ペトリュス一覧へ
生産者ドメーヌ ド ラ ロマネ コンティDRCワイン名ラ ターシュLa Tacheヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 96点予想される飲み頃:2010 - 2030The 2007 La Tache amply illustrates why this monopole is the darling among most of those lucky enough to regularly taste or collect the wines of the Domaine de La Romanee-Conti. Hints of mocha, vanilla, maraschino, and almond paste lend a confectionary note to generously rich cassis and raspberry, while Latakia tobacco, peat, clove, black pepper, star anise, and cumin contribute commune-typical Vosne-Romanee personality in spades. The high-toned, sweet themes continue inner mouth, with intimation of heliotrope, rowan, and lily perfume, while the wine’s smoky, spicy elements seem to descend into a low-register undertone of roasted red meats and forest floor. As this opens to the air, a subtly sweet-saline suggestion of lobster shell reduction adds richness and succulence. Strikingly creamy in feel, this La Tache nevertheless possessed a fresh berry edge that helps convey vibrancy to a finish that practically glows in your mouth, offering another of those Burgundian paradoxes of light and dark. Here, de Villaine’s case for long-term potential is easily made, and I expect this will richly reward at least 15-20 years of attention.(The Wine Advocate, Jun 29, 2010)
生産者ドメーヌ ド ラ ロマネ コンティDRCワイン名グラン エシェゾーGrands Echezeauxヴィンテージ2007容量750ml解説パーカーポイント: 92点予想される飲み頃:2010 - 2022The Domaine de La Romanee-Conti 2007 Grands-Echezeaux exhibits a rich, roasted meat dimension to parallel its sweetness of ripe red raspberry and cherry, with hints of vanilla and caramel adding a confectionary hint, and a flatteringly plush, creamy texture. Cardamom, soy, and ginger add pungency and savor to a long, layered finishing melange. Follow it for at least 10-12 years.(The Wine Advocate, Jun 29, 2010)